Truskawkowa fantazja z Bieluchem
2 galaretki truskawkowe
3 łyżeczki żelatyny
2 op. po 330g Jogurtu naturalnego Nadbużańskiego 9% Kuchnia Lubelska
2 op. cukru waniliowego
30 dkg truskawek
2 łyżki cukru
1,5 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy i wlewamy do salaterek na pokrojone truskawki ( po 2-3 truskawki) - tak na 1,5cm. Chłodzimy.
2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody i 2 cukrami waniliowymi i 1 łyż, cukru, studzimy i dodajemy 1 op. jogurtu. Wylewamy na stężałą warstwę truskawek w galaretce. Chłodzimy.
Do pozostałej galaretki dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny, 1 łyż. cukru i rozpuszczamy w 1 szkl. wody, studzimy i łączymy z drugim op. jogurtu i zmiksowanymi truskawkami. Wylewamy na białą, stężałą warstwę i chłodzimy.
Możemy wyłożyć na talerzyk lub jeść prosto z salaterki.
Smacznego!
A o innych Bieluch-owych produktach już wkrótce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz