Kremówka na szybko
2 opakowania ciasta francuskiego
1 op. krem-karpatka 3 minuty
1 duży jogurt grecki
1-2 śmietanki kremówki 30%
1 jajko od posmarowania ciasta
Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Ciasta francuskie układamy na blaszkach, nakłuwamy widelcem, smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Wkładamy do piekarnika i włączamy opcję TERMOOBIEG. Jeśli nie ma takiej funkcji w piekarniku to pieczemy osobno.
Krem ubijamy z jogurtem i kremówką - jeśli po dodaniu 1 jest za gęsty dodajemy drugą.
Upieczone blaty francuskie studzimy i przekładamy masą. Można posypać cukrem pudrem. Dzięki jogurtowi masa nabiera charakteru i nie jest mdła.
Średni koszt składników ok.15zł.
58 yrs old Executive Secretary Jamal Aldred, hailing from Nova Scotia enjoys watching movies like My Father the Hero and Cycling. Took a trip to Yin Xu and drives a Silverado 2500. Odwiedz ten link
OdpowiedzUsuń