Tradycyjne schabowe już się Wam
przejadły? Spróbujcie ten autorski przepis. Na pomysł wpadłam
podczas zakupów w Lidl.
opakowanie mrożonki
Chińskiej
8 plastrów schabu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
tradycyjna panierka, czyli
mąka, jajko, bułka tarta.
Mrożonkę obgotowujemy w
osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy.
Schabowe rozbijamy cieniutko, doprawiamy przyprawą.
Do warzyw dodajemy musztardę i majonez – mieszamy. Wykładamy po 1 łyżce na kotlety, zawijamy.
Schabowe rozbijamy cieniutko, doprawiamy przyprawą.
Do warzyw dodajemy musztardę i majonez – mieszamy. Wykładamy po 1 łyżce na kotlety, zawijamy.
Panierujemy i smażymy na
rumiano.
Podajemy z ryżem i sałatką.
U mnie sałata lodowa, starta marchewka, suszone pomidory wraz z
zalewą, czerwona cebula, troszkę octu winnego, szczypta soli.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISYhttp://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISYhttp://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Mój Tata bardzo często robił i robi nadal takie kotlety z niespodzianką - tak je nazywaliśmy w dzieciństwie :-))))
OdpowiedzUsuńTe powstały, jak zobaczyłam cenę za 2 sajgonki, przemnożyłam przez naszą rodzinę i ekonomiczniej było wykorzystać zamrożony schab i mieszankę.
OdpowiedzUsuńSuper lubie te klimaty
OdpowiedzUsuń39 years old Programmer Analyst II Leland Girdwood, hailing from Kelowna enjoys watching movies like "Whisperers, The" and tabletop games. Took a trip to Kenya Lake System in the Great Rift Valley and drives a Bronco. zobacz to teraz
OdpowiedzUsuń