sobota, 13 lutego 2016

Egzotyka w kuchni - schabowe a'la sajgonki



Tradycyjne schabowe już się Wam przejadły? Spróbujcie ten autorski przepis. Na pomysł wpadłam podczas zakupów w Lidl

Schabowe a'la sajgonki

opakowanie mrożonki Chińskiej
8 plastrów schabu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
tradycyjna panierka, czyli mąka, jajko, bułka tarta.

Mrożonkę obgotowujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy.


Schabowe rozbijamy cieniutko, doprawiamy przyprawą.


Do warzyw dodajemy musztardę i majonez – mieszamy. Wykładamy po 1 łyżce na kotlety, zawijamy.


Panierujemy i smażymy na rumiano.
Podajemy z ryżem i sałatką. U mnie sałata lodowa, starta marchewka, suszone pomidory wraz z zalewą, czerwona cebula, troszkę octu winnego, szczypta soli.
 Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISYhttp://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy



4 komentarze:

  1. Mój Tata bardzo często robił i robi nadal takie kotlety z niespodzianką - tak je nazywaliśmy w dzieciństwie :-))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Te powstały, jak zobaczyłam cenę za 2 sajgonki, przemnożyłam przez naszą rodzinę i ekonomiczniej było wykorzystać zamrożony schab i mieszankę.

    OdpowiedzUsuń
  3. 39 years old Programmer Analyst II Leland Girdwood, hailing from Kelowna enjoys watching movies like "Whisperers, The" and tabletop games. Took a trip to Kenya Lake System in the Great Rift Valley and drives a Bronco. zobacz to teraz

    OdpowiedzUsuń